Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 16:33

Πατέρας και γιός διακινούσαν ναρκωτικά στην Κεφαλονιά

Κατασχέθηκαν -1,5- κιλό κάνναβης περίπου, ποσότητα κοκαΐνης, (5.000) ευρώ και ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tayzer)

Στην κατοχή τους βρέθηκε επίσης μηχανολογικός εξοπλισμός πλοίου, το οποίο είχε κατασχεθεί από τη Λιμενική Αρχή για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Κεφαλονιά, ύστερα από πολυήμερη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, και συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, δύο ημεδαποί, ένας 63χρονος πατέρας και ο 30χρονος γιος του.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, ηλεκτρικός εκκενωτής (tayzer) και μηχανολογικός - ηλεκτρονικός εξοπλισμός που είχαν αφαιρέσει από πλοίο, το οποίο είχε κατασχεθεί από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου την Δευτέρα 05-03-2012, για υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της οπλοκατοχής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε η δομή και η παράνομη δράση τους στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης εντοπίστηκαν και σημεία (καβάτζες) στα οποία έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς, προχθές (Σάββατο 16.06.2012) το απόγευμα, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 63χρονου πατέρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν κρυμμένα:

 • Μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης TAYSER
 • Κοκαΐνη βάρους -35- γραμμαρίων περίπου
 • Μία ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας
 • Έξι νάιλον συσκευασίες για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών
 • Ένα χρηματοκιβώτιο με το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ
 • Κάνναβη βάρους -18- γραμμαρίων περίπου.

Ακολούθησε έρευνα σε σημείο που είχε διαπιστωθεί ότι έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες, το οποίο πρόκειται για ένα αποξηραμένο πηγάδι, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν περίπου -1.400- γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον, σε κοντινή δύσβατη δασική περιοχή βρέθηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία, μεγάλες ποσότητες μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού πλοίου όπως πομποδέκτες, τροφοδοτικά, οθόνες χειρισμού- ραντάρ, συσκευές ελέγχου- ενδοεπικοινωνίας, μαγνητικές πυξίδες, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, αξίας άνω των (10.000) ευρώ. Αντικείμενα εξοπλισμού από το κατασχεμένο πλοίο βρέθηκαν επίσης και σε μία πλαστική βάρκα του 63χρονου.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ηλεκτρονικός - μηχανολογικός εξοπλισμός είχε κλαπεί στις 29-05-2012 από πλοίο, το οποίο είχε κατασχεθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αργοστολίου την 05-03-2012, ως μέσο μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων και φυλάσσονταν από μεσεγγυούχο.

Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 30χρονου γιου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Κεφαλληνίας.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Κατηγορία Εγκλήματος: Ναρκωτικά
 • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
 • Χώρα: Ελλάδα
 • Ημερομηνία (Από - Εώς): Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012
 • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1163 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 16:39
blog comments powered by Disqus