Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 10:05

Έργο Παλαιοκώστα οι ληστείες σε Σέρρες και Καβάλα;

Το ενδεχόμενο ο Βασίλης Παλαιοκώστας να βρίσκεται πίσω από τις δύο ληστείες που σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε Καβάλα και Σέρρες εξετάζει η αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Στις 08:00 της Δευτέρας ομάδα ενόπλων αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να ληστέψει την Αγροτική Τράπεζα στο Ροδολίβος Σερρών, καθώς χτύπησε ο συναγερμός. Ωστόσο, οι ληστές δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα επίσης ομάδα ενόπλων εισβάλει στην Αγροτική Τράπεζα της Κεραμωτής Καβάλας, έχοντας επίσης σπάσει τη τζαμαρία, και ζητά σε καλά ελληνικά από τη διευθύντρια να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Για αδιευκρίνιστους λόγους ο συναγερμός εκεί δεν ενεργοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι ληστές να φύγουν μετά από ένα τέταρτο από την τράπεζα, έχοντας αρπάξει περίπου 250.000 ευρώ από ταμεία, χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ και πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό.

Λίγη ώρα μετά το τζιπ των ληστών εντοπίζεται έξω από την Καβάλα από αστυνομικούς του τμήματος Χρυσούπολης, όμως στην καταδίωξη που επιχειρήθηκε οι ληστές αντέδρασαν βγαίνοντας από το αυτοκίνητό τους και πυροβολώντας με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.

Αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο διαβόητος δραπέτης να βρίσκεται πίσω από τις δύο ληστείες, βλέποντας κοινά σημεία με τη δράση του. Αρχικά είναι η χωρίς δισταγμούς χρήση των καλάσνικοφ, έπειτα η κατοχή βαρέως οπλισμού, αλλά και το γεγονός ότι και την προηγούμενη φορά που είχε εντοπιστεί ο Παλαιοκώστας οδηγούσε ένα τζιπ μάρκας VW Touareg, όπως αυτό που εντοπίστηκε στο Ροδολίβος και την Κεραμωτή.

Αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, υποστηρίζουν πάντως ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή του Παλαιοκώστα και επιχειρηματολογούν για αυτό αφ’ ενός από το υλικό που έχει συλλεγεί μέσω των καμερών ασφαλείας στις τράπεζες και αφ’ ετέρου από την εκτίμησή τους πως ο Παλαιοκώστας δεν θα επιχειρούσε τόσο ριψοκίνδυνες ενέργειες. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η Αστυνομία αφήνει να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών και για το λόγο αυτό υποβαθμίζει τις πληροφορίες για συμμετοχή με φυσική παρουσία του ίδιου του Παλαιοκώστα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Κλοπή/Ληστεία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Εξιχνιασμένο: [{"name":"\u039d\u03b1\u03b9","value":1,"target":null},{"name":"\u038c\u03c7\u03b9","value":2,"target":null},{"name":"\u0386\u03b3\u03bd\u03c9\u03c3\u03c4\u03bf","value":3,"target":null}]
Διαβάστηκε 1285 φορές
blog comments powered by Disqus