Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 15:22

Γαλλία: Εξάρθρωση δικτύου παραχάραξης νομισμάτων

Η γαλλική αστυνομία εξάρθρωσε το μεγαλύτερο εργαστήριο παραχάραξης νομισμάτων στα περίχωρα του Παρισιού, απ'όπου είχαν διοχετευτεί στην αγορά 350.000 χαρτονομίσματα, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.
«Περισσότερα από εννιά εκατομμύρια ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και των 20 ευρώ» διοχετεύτηκαν στην αγορά από το εργαστήριο αυτό, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές και τόνισαν πως «ο όγκος και η ποιότητα των πλαστών χαρτονομισμάτων καθιστούν το εργαστήριο αυτό το μεγαλύτερο της Γαλλίας και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Τα πρώτα χαρτονομίσματα, πολύ καλής ποιότητας με τη χρήση ψηφιακής εκτύπωσης, εμφανίστηκαν στην αγορά το 2007. Το 90% από αυτά κυκλοφόρησε στη Γαλλία και υπόλοιπα σε συνοριακές της περιοχές.

Το εργαστήριο βρισκόταν σε βιομηχανική εγκατάσταση σε ένα μικρό χωριό ανάμεσα στις πόλεις Μο και Σελ, ανατολικά του Παρισιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεκάδες άνθρωποι συνελλήφθησαν και όλα τα αντικείμενα και το υλικό του εργαστηρίου κατασχέθηκαν.

Περίπου 30 ως 40 εργαστήρια παραχάραξης εξαρθρώνονται κάθε χρόνο στη Γαλλία, όμως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τόσο μεγάλη εγκατάσταση. Εργαστήρια παραχάραξης χαρτονομισμάτων λειτουργούν κυρίως στην Ιταλία, αλλά και στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Βουλγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Απάτη
  • Χώρα: Γαλλία
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1238 φορές

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus