Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 10:18

Βρέθηκε όπλο-στοιχείο για την εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά στην Χίο

Η τοποθεσία στην οποία βρέθηκε το καλάσνικοφ Η τοποθεσία στην οποία βρέθηκε το καλάσνικοφ

Σε ένα ερειπωμένο κτίριο στην οδό Μητροπολίτη Πλάτωνος, στο κέντρο της πόλης της Χίου, βρέθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ένα καλάσνικοφ μαζί με 29 σφαίρες που σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες ανήκει στον 30χρονο Αλβανό που φέρεται ότι είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί.

Η ανακάλυψη του κρησφύγετου, προήλθε έπειτα από τηλεφώνημα άγνωστης γυναίκας στο στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου,  η οποία πληροφόρησε τους αστυνομικούς ότι μέσα στο ερείπιο και συγκεκριμένα μέσα σε μία καπνοδόχο υπάρχει ένας σάκος εντός του οποίου βρίσκεται το αυτόματο όπλο μαζί με σφαίρες.

Σύμφωνα με το politischios.gr, αμέσως σήμανε συναγερμός με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος να φθάνουν σχεδόν ακαριαία στο σημείο, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το χώρο.

Οι έρευνες που ακολούθησαν παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μόνο το όπλο μαζί με τις σφαίρες, ανέδειξαν ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο και αυτό γιατί ο σκύλος που συνόδευε τους αστυνομικούς στην επιχείρηση άρχιζε να γαβγίζει θέλοντας να υποδηλώσει την παρουσία ναρκωτικών στο συγκεκριμένο κτίριο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «Πολίτη Χίου» στέλεχος της Α.Δ. Χίου: «αυτό σημαίνει ότι στο χώρο υπήρχαν ναρκωτικά και μάλιστα αποτελούσε βάση της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης που τα διακινούσε. Για εμάς η παρουσία του όπλου και μόνο δικαιώνει τους ισχυρισμούς μας ότι υφίσταται εγκληματική οργάνωση στο νησί με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν και οι υπόλοιπες τέτοιου είδους οργανώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Το όπλο που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει στον 30χρονο Αλβανό που ακόμα καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία, έχει σταλεί ήδη στην Αθήνα για βαλλιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε κακουργηματική πράξη.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Ναρκωτικά
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Όχι
Διαβάστηκε 1025 φορές

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus