Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 16:25

Έληξε ομηρία σε σχολείο στο Παρίσι

Είκονα απο την επιχείρηση των Γάλλων αστυνομικών Είκονα απο την επιχείρηση των Γάλλων αστυνομικών

Ο ένοπλος εισέβαλε περίπου στις 07:00 το πρωί της Τρίτης σε σχολικό συγκρότημα και πήρε όμηρο έναν γονιό. Λίγες ώρες μετά τον άφησε ελεύθερο. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07:00 το πρωί. Ανυποψίαστοι γονείς πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο Σαρλ Περό της περιοχής Vitry-sur-Seine, ένα προάστιο έξω από το Παρίσι. Το σχολείο στεγάζει νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Ο 30χρονος, ντυμένος στα πράσινα και οπλισμένος με πιστόλι σύμφωνα με τη Monde, κρατά όμηρο έναν γονιό.
Ο όμηρος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον δράστη, σύμφωνα με την Parisien. Εκείνη τη στιγμή, ο 30χρονος είχε κοντά του τέσσερα παιδιά και τρεις ενήλικες κραδαίνοντας το περίστροφό του.

Ο άνδρας που τελικά πιάστηκε όμηρος κατάφερε να ελευθερώσει τα παιδιά και τους ενήλικους, μένοντας ολομόναχος με το δράστη. Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους είπε αστυνομικός στο Associated Press.

Άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων έφτασαν άμεσα στο σημείο και προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον ένοπλο. Αλλά σύμφωνα με τη Monde, εκείνος δεν είχε σαφή αιτήματα και μιλούσε ασυνάρτητα.

Περίπου το μεσημέρι, ο δράστης άφησε ελεύθερο και τον τελευταίο όμηρο, χωρίς να τον έχει τραυματίσει και λίγο αργότερα συνελήφθη από άνδρες της RAID. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, πριν του περάσουν χειροπέδες, εξέφρασε την επιθυμία να πεθάνει.

Τα σχολεία έχουν κλείσει, αλλά υπάρχουν πολλά που φιλοξενούν καλοκαιρινές δραστηριότητες.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Απαγωγή
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Γαλλία
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1234 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 16:34

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus