Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 12:06

Δεύτερη Ζάκυνθος η Χίος με 400 τυφλούς!

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στη Χίο κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ ώστε να ξεκινήσει επανέλεγχος για μια πολυπληθή ομάδα δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας.

«Ανοιχτό πόλεμο» με κάθε κέντρο παραβατικής λειτουργίας έχει ανοίξει το ΙΚΑ, διαβεβαιώνει ο διοικητής του, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Μετά την αποκάλυψη της χθεσινής απάτης με τις πλαστές περιοδικές δηλώσεις, σειρά παίρνουν ξανά τα προνοιακά επιδόματα, που γίνονται φύλλο και φτερό για να ανακαλυφθούν τυχόν επιδοματούχοι-μαϊμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στη Χίο κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ ώστε να ξεκινήσει επανέλεγχος για μια πολυπληθή ομάδα δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας.

Πρόκειται για περίπου 400 περιπτώσεις που εμφανίζονται να λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα και αναμένεται να περάσουν από νέους ελέγχους.

Από στελέχη του ΙΚΑ εκφράζονται φόβοι πως ίσως αποκαλυφθεί στο Ανατολικό Αιγαίο μια «δεύτερη Ζάκυνθος», αφού στη Χίο έχουν παρατηρηθεί εξαιρετικά υψηλά ποσοστά χορήγησης προνοιακών επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται πως ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος έχει δηλώσει ότι οι πλασματικές αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα δεν αποκλείεται να αγγίζουν πανελλαδικώς το 30%.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οπως λένε στελέχη του Ιδρύματος, όσοι δεν απογραφούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διακοπή της συνταξιοδότησής τους. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία υπόθεση χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο», δηλώνει ο κ. Σπυρόπουλος.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ.gr

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Απάτη
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας, Γυναίκα
  • Χώρα: Ελλάδα
Διαβάστηκε 914 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 12:10

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus