Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 15:53

William Hill - Αναστολή θανάτου λόγω αλλαγής φαρμάκων στην εκτέλεση!

Το ανώτατο δικαστήριο στη νότια αμερικανική πολιτεία της Georgia έχει παραχωρήσει προσωρινά την αναστολή της εκτέλεσης ενός καταδικασμένου δολοφόνου, αναφέροντας ότι πρέπει να εξετάσει τη μέθοδο εκτέλεσης.


Το δικαστήριο αποφάνθηκε τη Δευτέρα, μόλις δύο ώρες πριν την εκτέλεση με ένεση φαρμάκου του Warren Hill, ότι επιβάλλετο να διερευνήσει κατά πόσον η νέα μέθοδος χρήσης ενός ναρκωτικού στην ένεση ήταν νόμιμη σύμφωνα με το δίκαιο της Georgia.

Ο 52-ετών Hill είναι ο πρώτος κρατούμενος στη Georgia που εκτελείται χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο αντί συνδυασμό τριών φαρμάκων που το κράτος προηγουμένως χρησιμοποιούσε. Ήταν αρχικά να εκτελεστεί την περασμένη εβδομάδα, αλλά το κράτος καθυστέρησε την εκτέλεση λόγω της αλλαγής στη διαδικασία εκτέλεσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, αρνήθηκε να επανεξετάσει τον ισχυρισμό πως ο Hill είναι άτομο με διανοητική αναπηρία και δεν πρέπει να εκτελεστεί, παρά τις εκκλήσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έκκληση ενός υπαλλήλου του ΟΗΕ.

Ήδη στη φυλακή δια βίου σχετικά με μια άλλη δολοφονία, ο Hill είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός συγκρατούμενού του το 1990.

Ο δικαστής στην υπόθεση του 1990, δήλωσε ο Χιλ ήταν πιο πιθανό ό, τι είναι διανοητικά καθυστερημένος, αλλά δήλωσε πως ο δικηγόρος του Hill απέτυχε να το αποδείξει. Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια δέχτηκαν την πολιτειακή νομοθεσία της Georgia που απαιτεί από τους κατηγορούμενους να αποδείξει τους ισχυρισμούς της νοητικής καθυστέρησης πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε το 2002 ότι είναι αντισυνταγματικό να εκτελεί ανθρώπους που είναι διανοητικά καθυστερημένοι, λέγοντας ότι οι κατηγορούμενοι "αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα τον κίνδυνο της εσφαλμένης εκτέλεσης." Η απόφαση επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια κάθε πολιτείας να αποφασίσει τι επίπεδο απόδειξης οι κατηγορούμενοι πρέπει να δείξουν των νοητικών τους δυνατοτήτων.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Ανθρωποκτονία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Η.Π.Α
Διαβάστηκε 895 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 15:18

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus