Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 10:08

Εξιχνιάσθηκαν 29 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων στη Λιβαδειά

Δράστης: 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 60.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και έξι (6) απόπειρες κλοπών σε οικίες, γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιωτικά γραφεία στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ένας 24χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες (24-07-2012) το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας σε καταυλισμό ROMA στη Λιβαδειά, όπου εντοπίσθηκε και προσήχθη ο 24χρονος, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Απριλίου του 2011 έως τα μέσα Ιουλίου του 2012 είχε διαπράξει στην πόλη της Λιβαδειάς:

  • Είκοσι τρεις (23) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες.
  • Μία (1) κλοπή και μία (1) απόπειρα κλοπής σε γραφεία Δημόσιων Υπηρεσιών.
  • Δύο (2) κλοπές σε ιδιωτικά ιατρεία.
  • Μία (1) κλοπή σε δικηγορικό γραφείο και μία (1) κλοπή σε λογιστικό γραφείο.
  • Μία (1) κλοπή σε φροντιστήριο και μία (1) απόπειρα κλοπής σε συμβολαιογραφείο.

Η λεία που αποκόμισε ο 24χρονος από την παράνομη δράση του, ήταν το χρηματικό ποσό των 10.290 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων που η αξία τους ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ( laptop ), πέντε (5) φωτογραφικές μηχανές, έξι (6) κινητά τηλέφωνα, μία (1) τηλεόραση, ένα (1) I – pad και άλλα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.

Σημειώνεται ότι ο δράστης διέθετε τα κλοπιμαία προς πώληση στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Κλοπή/Ληστεία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1053 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 10:37

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus