Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 10:33

Εντοπίστηκε ο Ιταλός όμηρος στην Υεμένη, αναγνωρίστηκε ο απαγωγέας

Η περιοχή στην Sana'a όπου βρίσκεται η ιταλική πρεσβεία Η περιοχή στην Sana'a όπου βρίσκεται η ιταλική πρεσβεία

Ο φρουρός της Ιταλικής πρεσβείας στην Υεμένη κρατείται όμηρος απο την Κυριακή στην Sana’a, από φυλές στην επαρχία του Marib, ανατολικά της πρωτεύουσας, δήλωσε ο Υπ. Εσωτερικών της Υεμένης τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε ιστοσελίδα.

Το Τμήμα έχει εντοπίσει ως κύριο απαγωγέα τον Ali Nasser Hariqdane, μέλος της Al-Jalal, στο Al-Wadi, στο Marib, μία επαρχία πετρελαίου στις οποίες οι περιπτώσεις βίας είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση.

Ο απαγωγέας καταζητείται για συμμετοχή του σε φόνους και ληστείες, και ζητά απο τις αρχές μέσω της απαγωγής που διέπραξε να εγκαταλείψουν τις νομικές διαδικασίες εναντίον του.

Οι αρχές ασφαλείας καθυσηχάζουν δηλώνοντας πως: "Δουλεύουμε σκληρά για την ταχυτερη απελευθέρωση του ομήρου", χωρίς όμως να δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις κινήσεις τους.

Ο Ιταλός απήχθη το απόγευμα της Κυριακής κοντά στην πρεσβεία της χώρας του, στην συνοικία Hadda στο νοτιοδυτικό μέρος της πρωτεύουσας της Υεμένης.

Στην Ρώμη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την απαγωγή και ανακοίνωσε ότι το "υπουργείο κρίσεων" είχε ενεργοποιηθεί και συντονισμένες προσπάθειες καταβάλλονται για την απελευθέρωσή του.

Στην Υεμένη το φαινόμενο απαγωγών αλλοδαπών από βαριά οπλισμένες φυλές είναι συχνό. Χρησιμοποιούν αυτή την δύναμη για να θέσουν τις απαιτήσεις τους στις αρχές.

Πάνω απο 200 άτομα έχουν απηχθεί στην Υεμένη τα τελευταία 15 χρόνια. Ως επί το πλείστον αφέθηκαν σώοι και αβλαβείς.

Η τελευταία περίπτωση ήταν ένας γάλλος υπάλληλός της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ο οποίος απελευθερώθηκε μέσα Ιουλίου αφού απήχθει τον Απρίλιο στη δυτική Υεμένη, και οδηγήθηκε νότια της χώρας.

Ένας Ελβετός δάσκαλος και Πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στο Aden στη νότια Υεμένη, απήχθησαν τον Μάρτιο 2012, και παραμένουν στα χέρια των απαγωγέων τους.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Ανθρωποκτονία, Απαγωγή, Κλοπή/Ληστεία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Υεμένη
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1042 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 10:58

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus