Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 14:45

Απο την ανάληψη στη ληστεία! Εξάρθρωση σπείρας ληστών.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ατόμων που είχαν κάνει αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από τράπεζες. Εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών και συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της σπείρας

Εξαρθρώθηκε στις 3-8-2012, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Γέρακα, σπείρα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ατόμων, τα οποία λίγο νωρίτερα είχαν κάνει αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από τράπεζες. Συνελήφθησαν δύο (2) 36χρονοι ημεδαποί μέλη της σπείρας και αναζητούνται άλλοι δύο ημεδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα είχε συγκεκριμένη μέθοδο δράσης και τα μέλη της διακριτούς ρόλους. Ειδικότερα, μέλος της σπείρας βρισκόταν μέσα στην εκάστοτε τράπεζα και, παριστάνοντας τον πελάτη, παρακολουθούσε διακριτικά τις συναλλαγές στα ταμεία. Όταν διαπίστωνε ότι κάποιο άτομο πραγματοποιούσε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, ειδοποιούσε μέσω κινητού τηλεφώνου τους συνεργούς του που περίμεναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έξω από την τράπεζα. Εκείνοι ακολουθούσαν τα θύματα και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα χρήματα, τις τσάντες και τα προσωπικά τους έγγραφα.

Η σπείρα είχε διαπράξει με την ίδια μέθοδο δράσης οκτώ (8) ληστείες σε βάρος ημεδαπών στη Νίκαια, τη Νέα Σμύρνη, την Πεύκη, τη Λυκόβρυση, το Ίλιον και τις Αχαρνές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Κλοπή/Ληστεία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1087 φορές

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus