Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 13:05

Δολοφονία αστυνομικού στο Αρκάνσας σε τυπικό έλεγχο τροχαίας σε ΒΙΝΤΕΟ

Ο δολοφόνος Jerry Lard και ο θανών αστυνομικός Jonathan Schmidt Ο δολοφόνος Jerry Lard και ο θανών αστυνομικός Jonathan Schmidt

Ο αστυνομικός Jonathan Schmidt πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 2011. Ο δολοφόνος, Jerry Lard, καταδικάστηκε σε θανατική ποινή στις 26 Ιουλίου. Την τρίτη κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τη στιγμή που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας πέρυσι.

Ο αστυνομικός Jonathan Schmidt ακούγεται να ικετεύει για την ζωή του αφού χτυπήθηκε εξ'επαφής απο τον Jerry Lard, ο οποίος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που ο Schmidt και ο συνάδελφός του σταμάτησαν.

Ο Lard, 38 ετών, εκτινάσσεται απο το αμάξι αφού πυροβόλησε τον Schmidt και ξεκινάει να βρίζει και να εμπαίζει τον τραυματισμένο αστυνομικό και τον συνάδελφό του Corey Overstreet όσο προσπαθούν να καλυφθούν απο τις βολές του.

"What you got?" ακούγεται να ουρλιάζει ο Lard στο βίντεο.

Έπειτα ακολουθεί ο Schmidt να τον εκλιπαρεί, "Σε παρακαλώ μη με πυροβολήσεις!  Σε παρακαλώ μη με πυροβολήσεις ξανά!"

Ο Schmidt, 30 ετών και πατέρας 3 παιδιών, πυροβολήθηκε 4 φορές στο πηγούνι, καρπό, λαιμό και θώρακα, με αποτέλεσμα να αφήσει την πνοή του σε νοσοκομείο στο Jonesboro λίγη ώρα αργότερα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το 20-λεπτών βίντεο ως μέρος εντατικοποίησης των προσπαθειών τους για την εκπαίδευση στελεχών σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους στους ελέγχους κυκλοφορίας το βράδυ.

 "[Ο Schmidt θα] είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος μας και εκπαιδευτής μας," δήλωσε ο Henson σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Associated Press. "Αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στο Trumann, μπορεί να συμβεί στο Λιτλ Ροκ, μπορεί να συμβεί οπουδήποτε".

Ο Schmidt και ο Overstreet σταμάτησαν το αυτοκίνητο στις 12 Απριλίου στο Paragould, περίπου 35 μίλια βόρεια της Trumann, για την υποψία οδήγησης χωρίς ασφάλιση των ενόχων.

Αφού πέρασαν χειροπέδες στον οδηγό,ο Schmidt περπάτησε προς το πίσω κάθισμα των επιβατών του αμαξιού και άνοιξε την πόρτα.

Ο Lard κόλλησε ένα πιστόλι στο πρόσωπό του και πυροβόλησε, πηδώντας έξω απο το αμάξι πυροβολόντας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο Overstreet πήγε να πιάσεις το όπλο του καθώς προσπαθούσε να καλυφθεί αλλά έπεσε ανάμεσα στο περιπολικό και το αμαξί που σταμάτησαν.

Ο Schmidt τον βοηθάει να σηκωθεί, καθώς ο Lard καραδοκεί και τους χλευάζει.

Κατα τη διάρκεια της δίκης οι δικηγόροι του Lard δεν αρνήθηκαν τους πυροβολισμούς αλλα ισχυρίστικαν οτι είναι ψυχασθενής και δεν θα πρέπει να εκτελεστεί.

Η επιτροπή εξέτασε το αίτημα για 15 λεπτά πριν να κυρηχτεί ένοχος.

Η οικογένεια του Schmidt δήλωσε πως ελπίζει οτι οι αστυνομικοί θα μάθουν απο το συγκεκριμένο βίντεο.

Ο πατέρας του, Donald, είπε οτι είναι συντετριμμένοι και δεν θα μπορούσαν να το ξαναδούν ποτέ ξανά.

"Αν μπορείτε να φανταστείτε να πέφτετε για ύπνο και να ξυπνάτε βλέποντας να σκοτώνεται ο γιός σας, μπορείτε να φανταστείτε περίπου πως είναι η ζωή μας τώρα"

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Ανθρωποκτονία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Η.Π.Α
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Τρίτη, 12 Απριλίου 2011
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 790 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 16:25

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus