Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 09:49

Εξιχνίαση διάρρηξης οικίας με... TeamViewer!

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη οικίας που έγινε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής το Μάρτιο του 2012. Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων.

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διάρρηξη οικίας που έγινε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, το Μάρτιο του 2012.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής και ενός αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου σχετική υποβληθείσα μήνυση που αφορούσε διάρρηξη οικίας στο Παλαιό Φάληρο, η οποία τελέστηκε την 29.03.2012, από άγνωστα άτομα. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει από αυτό αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας, μεταξύ των οποίων και δύο (2) φορητούς υπολογιστές (laptop), όπου ήταν εγκατεστημένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης (TeamViewer).

Μετά από συστηματική ψηφιακή ανάλυση και έρευνα του εν λόγω προγράμματος ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών. Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της ημεδαπής στον Πειραιά, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ένας από τους δύο (2) φορητούς υπολογιστές (laptop), που είχαν κλαπεί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η ανωτέρω είχε αγοράσει το φορητό υπολογιστή από τον αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Κλοπή/Ληστεία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας, Γυναίκα
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1407 φορές

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus