Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 18:42

Ελεύθερη η γυναίκα του Ντιτρού, Μισέλ Μαρτέν, στη μέση της ποινής της

Ελεύθερη η γυναίκα του Ντιτρού, Μισέλ Μαρτέν, στη μέση της ποινής της Φωτογραφία του 2004 της Μαρτέν, συζύγου και συνεργού του Ντιτρού

Η περιβόητη συνεργός και πρώην σύζυγος του παιδεραστή και κατα συρροή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού, Μισέλ Μαρτέν, κέρδισε αναστολή στα μισά της 30-ετούς ποινής φυλάκισης της - υπό την προϋπόθεση ότι θα ζεί σε ένα μοναστήρι.

Η Μαρτέν έφυγε απο τη φυλακή για ένα μοναστήρι στην περιοχή Malonne, 45μίλια νότια απο την πρωτεύουσα των Βρυξελλών, όπου ο δικηγόρος της Thierry Moreau δήλωσε ότι θα αναζητήσει λύτρωση για τα εγκλήματά της. Περισσότεροι απο 100 άτομα την έβριζαν καθώς έφτανε, μερικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

"Υπάρχει μόνο μια λέξη γι'αυτό το γεγονός. Είναι απλα παράλογο! Αλλά θα πρέπει να το δεχτώ", δήλωσε ο Paul Marchal, του οποίου η κόρη An ηταν ένα απο τα θύματα του Ντιτρού. "Σχετικά με την Μαρτέν, η μάχη μου τελείωσε. Έχασα"

Ο δικηγόρος της Μαρτέν, Thierry Moreau επέμεινε οτι η 52χρονη πελάτης του άξιζε μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. "Υπάρχει κάτι ανθρώπινο που έχει απομείνει μέσα στην κυρία Μαρτέν, ακόμα και αν αναγνωρίζει τον εαυτό της υπεύθυνο για αξιόποινες πράξεις" δήλωσε ο Moreau. "Πλήρωσε το τίμημα. Το έκανε με σεβασμό προς το νόμο, και τώρα υπάρχει το project της λύτρωσής της και συνέχειας της ποινής της με άλλο τρόπο".

Η υπόθεση Ντιτρού είχε τρομοκρατήσει το έθνος και οδήγησε σε ευρείες αλλαγές στις αστυνομικές διαδικασίες του Βελγίου. Η αστυνομία είχε επισκευτεί το σπίτι 2 φορές στα μέσα του 90' και δεν βρήκε τα κορίτσια που είχαν απηχθή παρόλο που άκουγαν φωνές, και αγνόησαν το γράμμα της μητέρας του Ντιτρού που εξέφραζε την ανησυχία της οτι ο γιός της κακοποιούσε νεαρά κορίτσια.

Ο Ντιτρού, ένας άνεργος ηλεκτρολόγος και καταδικασμένος ώς παιδεραστής με αναστολή κατά το χρόνο των εγκλημάτων του, συνελήφθη το 1996 και καταδικάστηκε οκτώ χρόνια αργότερα για την απαγωγή, βιασμό και τη φυλάκιση έξι κοριτσιών μεταξύ των καλοκαιριών του 1995 και του 1996. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για τη δολοφονία δύο εκ των έξι κοριτσιών, ηλικίας από οκτώ έως 19 ετών.

Τα τελευταία 2 θύματα του Ντιτρού βρέθηκαν ζωντανά στο υπόγειό του λίγες μέρες μετα τη σύλληψή του.

Η Μαρτέν κατηγορήθηκε για συνομοσία στις απαγωγές και την φυλάκιση των 2 κοριτσιών που οδήγησε στο θάνατο τους από λιμοκτονία. Ήταν φυλακισμένα σε μυστικό μπουντρούμι χτισμένο στο κελάρι. Η Μαρτέν δήλωσε πολύ φοβισμένη για να μπεί στο κελάρι να τις ταίσει, όσο ο Ντιτρού έκτιε ποινή 4 μηνών για ληστεία αμαξιού.

Ένα χρόνο μετά την απαγωγή τους, τα πτώματα 2 ακόμα παιδιών βρέθηκαν στον κήπο του σπιτιού του Ντιτρού. Έτσι, από την κόλαση του Ντιτρού επέζησαν μόνο 2 κορίτσια απο τα 6...

 

Διαβάστε την Ιστορία του Ντιτρού εδώ

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Βιασμός, Ανθρωποκτονία, Απαγωγή, Κλοπή/Ληστεία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας, Γυναίκα
  • Χώρα: Βέλγιο
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Σάββατο, 01 Ιουνίου 1996
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1793 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 18:14

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus