Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 13:14

Και αστυνομικοί σε κύκλωμα εκβιαστών!

Απαιτούσαν χρήματα αλλιώς θα διέλυαν τα αυτοκίνητά τους σε ανταλλακτικά! Απαιτούσαν χρήματα αλλιώς θα διέλυαν τα αυτοκίνητά τους σε ανταλλακτικά!

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα που απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα από ιδιοκτήτες κλεμμένων οχημάτων. Στο κύκλωμα συμμετείχε αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα

Στους συλληφθέντες είναι και ο «αρχηγός» που καθοδηγούσε και συντόνιζε τη δράση του κυκλώματος από τις στις Φυλακές Μαλανδρίνου, όπου είναι έγκλειστος. 

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική οργάνωση, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εξαπάτησης ιδιοκτήτων κλεμμένων οχημάτων, από τους οποίους απαιτούσε την κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, εκβιάζοντας τους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τα αποσυναρμολογούσαν και θα τα διέθεταν για ανταλλακτικά .

Χθες (10.09.2012) το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 43, 46, 47, 49,50 και 49 ετών, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «αρχηγός», που είναι έγκλειστος των φυλακών Μαλανδρίνου. Για την υπόθεση αυτή αναζητούνται άλλα πέντε (5) άτομα - μέλη του κυκλώματος .

Ειδικότερα, ο 49χρονος ημεδαπός «αρχηγός» της οργάνωσης, χρησιμοποιώντας το καρτοτηλέφωνο της φυλακής επικοινωνούσε καθημερινά, σε κινητά τηλέφωνα με τον 50χρονο ημεδαπό, απόστρατο αστυνομικό και τον 43χρονο ημεδαπό, εν ενεργεία αστυνομικό, οι οποίοι έναντι αμοιβής του γνωστοποιούσαν στοιχεία κλεμμένων οχημάτων του νομού Αττικής.

Στη συνέχεια ο 49χρονος επικοινωνούσε με υπαλλήλους του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών, διαφόρων Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και προσποιούμενος Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., αντλούσε από αυτούς στοιχεία ταυτότητας και διευθύνσεις κατοικίας των ιδιοκτητών των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Ακολούθως, από τις πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος πληροφορείτο τους αριθμούς τηλεφώνων των ιδιοκτητών, με τους οποίους επικοινωνούσε και εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης μάνδρας ανταλλακτικών, απαιτούσε εκβιαστικά να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά, από 800- 2.000 ευρώ ανάλογα με την εμπορική αξία του κάθε οχήματος, προκειμένου να τους επιστραφούν, απειλώντας τους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τα διέλυε για ανταλλακτικά.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος ενέδιδε στην εκβίαση άλλα μέλη της σπείρας προέβαιναν αυθημερόν σε ανάληψη από μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (Α.Τ.Μ.) με κάρτες ανάληψης χρημάτων και από τραπεζικούς λογαριασμούς, που άλλα μέλη τους εφοδίαζαν.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξακριβωθεί εβδομήντα δύο (72) περιπτώσεις εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών κλαπέντων οχημάτων, ενώ τα χρήματα που κατατέθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 31.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού στο χώρο κράτησης των φυλακών Μαλανδρίνου, στις οικίες των συλληφθέντων, σε χώρους στάθμευσης που είχαν μισθωθεί από αυτούς, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα (ένα εκ των οποίων είχε παράνομα στην κατοχή του ο έγκλειστος στις φυλακές)
  • τρία (3) πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αγοραστεί με χρήματα προερχόμενα από εκβιάσεις
  • χρηματικό ποσό 4.400 ευρώ
  • βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και κάρτες ανάληψης χρημάτων
  • πληθώρα καρτών sim και τηλεκαρτών.

Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου « περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος των τριών (3) υπαλλήλων των Τμημάτων Μεταφορών και Επικοινωνιών σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, πλην όμως δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης αυτοφώρου.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ε. Δ. Ε.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Απάτη, Εκβιασμός
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 1446 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 13:26

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus