Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 12:36

Crackers παραβίασαν δίκτυο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

Με προηγμένη μέθοδο ηλεκτρονικής διείσδυσης, τύπου cracking, στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας αποκτούσαν πρόσβαση στα δεδομένα και πωλούσαν παράνομα στην Κούβα συνδέσεις στο διαδίκτυο. Η εταιρεία ζημιώθηκε από την μη καταγραφή του όγκου των δεδομένων με το ποσό των 690.501,69 ευρώ.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος τριών ατόμων, (51χρονου ημεδαπού, 31χρονου και 34χρονου αλλοδαπών), που κατηγορούνται για παραβίαση στοιχείων υπολογιστή και απάτη με υπολογιστή κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες κατάφεραν να διεισδύσουν ηλεκτρονικά στα υπολογιστικά συστήματα εγχώριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και επεμβαίνοντας – πωλώντας σε τρίτους υπηρεσίες διαδικτύου, ζημίωναν την εταιρεία, προσπορίζοντας σε αυτούς παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία εγχώριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ότι crackers , αφού διείσδυσαν στα υπολογιστικά της συστήματα, επενέβησαν στην υπηρεσία MMS, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο διαδίκτυο, χωρίς να καταγράφεται η κίνηση του όγκου των δεδομένων που διακινούσαν.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής αστυνομικής έρευνας και ανάλυσης των δεδομένων από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις (3) εμπλεκόμενοι, αφού παραβίασαν τα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας για χρονικό διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών, ενεργοποίησαν στη Κούβα, δεκάδες τηλεφωνικούς αριθμούς προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

Με την τεχνική αυτή πραγματοποίησαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση μεταφοράς δεδομένων διαδικτύου, μέσω κινητών τηλεφώνων, χωρίς οι ίδιοι να χρεώνονται, ζημιώνοντας έτσι την εταιρεία με το ποσό των 690.501,69 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στην Κούβα η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους, πωλούσαν τη σύνδεσή στο διαδίκτυο, σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που ίσχυε στην εγχώρια αγορά της Κούβας, με αποτέλεσμα να προσπορίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες τους σε Αθήνα και Μύκονο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1. Στην οικία του 51χρονου ημεδαπού:

 • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
 •  Εννέα (9) συσκευές USB MOBILE BROADBAND . 
 • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
 • Εκατόν είκοσι εννέα (129) συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας χωρίς τις κάρτες sim εντός.
 • Εκατόν ογδόντα (180) συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας με τις κάρτες sim εντός.

2. Στις οικίες των δύο αλλοδαπών:

 • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
 • Τρία κινητά τηλέφωνα
 • Τρείς κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας

Τα προαναφερόμενα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν καθότι είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Κατηγορία Εγκλήματος: Κυβερνοέγκλημα
 • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
 • Χώρα: Ελλάδα
 • Ημερομηνία (Από - Εώς): Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012
 • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 986 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 12:42

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus