Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 18:03

Βομβιστής Αυτοκτονίας σκοτώνει 7 σε Νιγηριανή εκκλησία

Λάγος, Νιγηρία - Σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σκοτώθηκαν επτά άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 100 άλλοι την Κυριακή σε μια καθολική εκκλησία στη Νιγηρία.

Ο βομβιστής συνέτριψε ένα γεμάτο εκρηκτικά τζιπ στην Εκκλησία του Αγίου Ρίτα στην κεντρική πόλη της Νιγηρίας Καντούνα, σκοτώνοντας τον εαυτό του και επτά άλλους , δήλωσε ο Musa Ilallah, ένας περιφερειακός συντονιστής για την εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Οι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής, είπε ο Ilallah.

Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης - συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού από τον Ερυθρό Σταυρό και το σώμα πολιτικής άμυνας- ανταποκρίθηκαν στην έκρηξη, «οργισμένη νεολαία Χριστιανών άρχισε να χτυπάει το προσωπικό μας και ως εκ τούτου έσπασε το πλευρικό γυαλί του ασθενοφόρου μας που ήταν στον τόπο του εγκλήματος για την παροχή πρώτων βοηθειών».

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Goodluck Jonathan καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι ήταν "βάρβαρη, απάνθρωπη και απρεπής."

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις εκκλησιών στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η Boko Haram μαχητική ισλαμική οργάνωση ανέλαβε στο παρελθόν την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες που σκότωσαν δεκάδες.

«Οι προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών πράξεων και της βίας θα ενταθούν ακόμα και αν οι υπηρεσίες ασφαλείας συνεχίζουν να λαμβάνουν όλη την υποστήριξη που χρειάζονται από την κυβέρνηση για να αντιστραφεί αυτή η ατυχής και απαράδεκτη τάση που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα του έθνους μας", είπε σε δήλωση του ο Jonathan .

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Χώρα: Ελλάδα
Διαβάστηκε 1465 φορές

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus