Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 14:38

Κακοποιούσε μέχρι και 8χρονα παιδάκια ο Τζίμι Σάβιλ

O Jimmy Savile με την χαρακτηριστική του εμφάνιση: Κόκκινα φιμέ στρογγυλά γυαλιά, πούρο, και καδένα O Jimmy Savile με την χαρακτηριστική του εμφάνιση: Κόκκινα φιμέ στρογγυλά γυαλιά, πούρο, και καδένα

Σύμφωνα με έκθεση της Βρετανικής Αστυνομίας ο παρουσιαστής του BBC Jimmy Savile, παρενόχλησε, κακοποίησε και βίασε τουλάχιστον 200 άτομα, μέχρι την ηλικία των 84 ετών όπου και πέθανε στις 31 Οκτωβρίου 1926.

  • 126 ήταν υποθέσεις ασέλγειας με 34 απο αυτές να περιλαμβάνουν βιασμό ή διείσδυση. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 8 έως 47 ετών, τον καιρό που υπέστησαν την κακοποίηση, με 73% του συνόλου να είναι ανήλικοι κάτω των 18. Κατα κύριο λόγω τα θύματά του ήταν ηλικίας από 13 έως 16 και το 82% γυναίκες.
  • Οι επιθέσεις περιγράφτηκαν ώς ευκαιριακές σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά άλλες περιελάμβαναν σχεδιασμό.
  • Τα θύματα διαμαρτυρύθηκαν για τη δράση του Savile στο BBC μεταξύ 1965 και 2006, μέχρι την τελική ηχογράφηση του Top of the Pops. Κακοποίηση αναφέρθηκε στο νοσοκομείο Leeds general infirmary, όπου ο Savile είχε διασυνδέσεις και δούλευε εθελοντικά ώς θυρωρός, μεταξύ 1965 και 1995. Στο νοσοκομείο Stoke Mandeville επίσης, καθώς διοργάνωνε μεγάλους εράνους, έμενε συχνά για τη νύχτα, και αναφέρθηκαν κακοποιήσεις απο το 1965 έως το 1988. Στο σχολείο Duncroft, όπου και επισκεπτόταν συχνά, υπάρχουν καταγγελίες για την περίοδο 1970 - 1988
  • Οι καταθέσεις των θυμάτων, που κατα κύριο λόγο δεν γνώριζοντουσαν μεταξύ τους, "δίνουν μια καλή εικόνα της ευρέως διαδεδομένης σεξουαλικής κακοποίησης που διενεργούσε". Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία για την συμμετοχή του σε δίκτυο παιδόφιλων, αλλά οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται.
  • Η πλειοψηφία των θυμάτων δεν είχε αναφέρει ποτέ πριν τις επιθέσεις που υπέστη στις αρχές, φοβούμενοι ότι δεν θα τους πίστευαν ή απλά δεν εμπιστευόντουσαν το σύστημα δικαιοσύνης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Βιασμός
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Αγγλία
Διαβάστηκε 2026 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 15:15

Πολυμέσα

Παρενόχληση στον αέρα, έφηβης από τον Τζίμι Σάβιλ
blog comments powered by Disqus