Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 13:31

Νεκρός ο Σερβος που δολοφόνησε 13 άτομα

Ο 60χρονος δολοφόνος Ljubisa Bogdanovic Ο 60χρονος δολοφόνος Ljubisa Bogdanovic

Υπέκυψε στα τραύματα στο κεφάλι του ο 60χρονος που δολοφόνησε 13 άτομα σε χωριό κοντά στο Βελιγράδι της Σερβίας. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται η μητέρα του, ο γιός του και ένα 2 ετών ξαδερφάκι του.

Πρόκειται για τον Ljubisa Bogdanovic, του οποίου η γυναίκα Javorka Bogdanovic, 60 ετών, αναρρώνει από χειρουργείο με την κατάσταση της να παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Ο Bogdanovic χαράματα της Τρίτης 9 Απριλίου, πήγε από σπίτι σε σπίτι σε χωριό κοντά στο Βελιγράδι, σε κατάσταση αμοκ, δολοφονώντας 13 άτομα στο σύνολο, κατα τις αστυνομικές αρχές

Ο Milovan Kostadinovic, γείτονας ο οποίος δήλωσε πως εκείνος και η οικογένεια του επέζησαν διότι εμφανίστηκε η αστυνομία μετά από τηλεφώνημα της γυναίκας του μακελάρη, δήλωσε πως "έπρεπε να υποφέρει πολύ περισσότερο για ότι διέπραξε".

"Άκουσα ότι πέθανε,” πρόσθεσε ο Kostadinovic . "Νοιώθω πολύ καλύτερα ξέροντας πως είναι νεκρός.”

Οι αρχές ψάχνουν για κίνητρα στην χειρότερη κτηνωδία σε καιρό ειρήνης που έχει γνωρίσει η Σερβία. Ο Bogdanovic είχε λευκό ποινικό μητρώο και κανένα απολύτως ιστορικό ψυχικής ασθένειας. Πολέμησε στους Βαλκανικούς την δεκαετία του '90 και είχε χάσει την δουλειά του σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας.

Κάτοικοι του χωριού Velika Ivanca, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Βελιγράδι, δήλωσαν ότι ο Bogdanovic πρώτα σκότωσε το γιο του και την μητέρα του πρίν να ξεκινήσει τις δολοφονίες από σπίτι σε σπίτι, πυροβολώντας τους γείτονες του. Ήταν σοκαρισμένοι καθώς τον περιέγραφαν ώς ήσυχο και πάντα πρόθυμο να βοηθήσει τους γύρω του.

Οι κηδείες για τα θύματα θα τελεστούν σήμερα στο χωριό.

Οι αρχές της Σερβίας δήλωσαν ότι οι δολοφονίες έδειξαν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον έλεγχο των όπλων, και στις ιατρικές εξετάσεις βετεράνων του πολέμου και όσων αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβήματα τα οποία πηγάζουν από του βαλκανικούς του '90.

Παρόλο που τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες είναι σπάνιες στην Σερβία, τα όπλα είναι διαθέσιμα στους κατοίκους. Η αστυνομία υποψιάζεται ότι ο δράστης είχε άδεια για το περίστροφο που χρησιμοποίησε.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Ανθρωποκτονία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Σερβία
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Τρίτη, 09 Απριλίου 2013
  • Εξιχνιασμένο: Ναι
Διαβάστηκε 4655 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 14:09
blog comments powered by Disqus