Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 17:58

700 γυναίκες θανατώθηκαν για λόγους τιμής στο Πακιστάν το 2011

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαδήλωση γυναικών του Πακιστάν κατά της βίας εναντίον τους (2010) Διαδήλωση γυναικών του Πακιστάν κατά της βίας εναντίον τους (2010)

Τουλάχιστον 705 γυναίκες βρήκαν τον θάνατο το περασμένο έτος σε εγκλήματα τιμής στο Πακιστάν, μεταδίδουν σήμερα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Τα εγκλήματα τιμής διαπράττονται συνήθως από άνδρες, μέλη οικογενειών, που υποψιάζονται ότι κάποια από τις γυναίκες της διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις, ή παντρεύονται χωρίς την άδεια και την ευλογία της οικογένειας. Δράστες είναι συνήθως οι πιο στενοί συγγενείς των θυμάτων.

Ως πηγή τους, τα πακιστανικά μέσα επικαλούνται το Ίδρυμα Αουράτ, μία οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας, που σε έκθεσή του τονίζει πως τα εγκλήματα τιμής αυξήθηκαν κατά 6,74% το 2011, εν σχέσει προς το προηγούμενο έτος. Μάλιστα τονίζει πως στο 89% των περιπτώσεων οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από τα δικαστήρια. Όπως τονίζει η Ραμπέα Χάντι, μέλος του Ιδρύματος, περίπου το 40% των εγκλημάτων τιμής δεν καταγγέλλονται.

Το Πακιστανικό Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια έχει ψηφίσει νόμους για την προστασία των γυναικών και για την αύξηση των ποινών για τους κατηγορούμενους για εγκλήματα βίας. Μολαταύτα, η πλημμελής τήρηση της νομοθεσίας δεν έχει συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης.

Διαβάστηκε 1548 φορές
blog comments powered by Disqus