Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 00:00

O Θάνατος της Marilyn Monroe

Ατύχημα, φόνος ή αυτοκτονία; Μισό αιώνα μετά τον θάνατό της, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η Μέριλιν Μόνρόε έφυγε από τη ζωή τα χαράματα της 5ης Αυγούστου 1962 δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί.

Το πτώμα της Μέριλιν Μονρό, βρέθηκε στο σπίτι της, στο Μπρέντγουντ της Καλιφόρνια. Δίπλα της ένα άδειο κουτί υπνωτικών χαπιών. Η λαϊκή φαντασία έμελλε να δημιουργήσει πολλά σενάρια σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της. Η επίσημη αιτιολογία κάνει λόγο για «πιθανή αυτοκτονία».

Οι φήμες βέβαια οργιάζουν: το γεγονός ότι η ηθοποιός ήταν γυμνή, το ασθενοφόρο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της το βράδυ του Σαββάτου -ώρες πριν βρεθεί νεκρή-, το ελικόπτερο που φέρεται να πετούσε πάνω από το σπίτι της, οι φωνές που ακούγονταν από το διαμέρισμά της, όλα «έχτισαν» το μυστήριο του θανάτου της και οδήγησαν σε θεωρίες συνωμοσίας που ήθελαν κυβερνητικούς αξιωματούχους να τη «βγάζουν από τη μέση» εξαιτίας των όσων φέρεται να γνώριζε για την οικογένεια Κένεντι. Πολλά έχουν ειπωθεί για τη σχέση της ηθοποιού με τα δύο αδέλφια, Τζον και Μπομπ Κένεντι.

«Η Μέριλιν ήταν συντετριμμένη και πληγωμένη: θεωρούσε ότι οι Κένεντι την πετούσαν ο ένας στον άλλο σαν ένα κομμάτι κρέας» θυμάται ο Ρούπερτ Άλαν, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ηθοποιού. Έχει περάσει μισός αιώνας, αλλά ο θάνατος της Μονρό εξακολουθεί να εξάπτει τη φαντασία.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Βιασμός, Ανθρωποκτονία
  • Φύλλο Θύτη: Άνδρας
  • Χώρα: Η.Π.Α
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Κυριακή, 05 Αυγούστου 1962
  • Εξιχνιασμένο: Όχι
Διαβάστηκε 3942 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 17:11

Πολυμέσα

Ντοκιμαντέρ του Discovery για το μυστηριώδη θάνατο της Marilyn Monroe
blog comments powered by Disqus