Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 17:57

Δολοφονία δύο ηλικιωμένων γυναικών στα Κομνηνά Ξάνθης

Το ορεινό χωριό Κομνηνά Το ορεινό χωριό Κομνηνά

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες βρέθηκαν νεκρές το πρωί της Πέμπτης στο χωριό Κομνηνά, στα ορεινά της Ξάνθης, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Στο πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρεται ότι οι δυο γυναίκες δολοφονήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από άγνωστο ή άγνωστους δράστες με βαρύ εργαλείο προφανώς τσεκούρι, ή σφυρί.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο στο ισόγειο του σπιτιού, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού για να εισέλθουν μέσα σε αυτό και τις αιφνιδίασαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κίνητρο ήταν η ληστεία αφού το σπίτι βρέθηκε αναστατωμένο. Ωστόσο άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της δολοφονίας τους.

Οι δυο γυναίκες που ζούσαν στην Αθήνα επέστρεψαν στα Κομνηνά Ξάνθης στο πατρικό τους σπίτι πριν από επτά χρόνια.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του χωριού οι άτυχες ηλικιωμένες αδελφές ήταν καλόκαρδες και ευκατάστατες οικονομικά για αυτό και πολλές φορές βοηθούσαν όσους είχαν ανάγκη.

-----

Νεότερες Εξελίξεις:

Για 1.000 ευρώ οι τρεις Γεωργιανοί δράστες, σκότωσαν τις ηλικιωμένες γυναίκες στα Κομνηνά της Ξάνθης Πρόκειται για ένα 24χρονο, έναν 27χρονο και ένα 38χρονο, κατοίκους Θεσσαλονίκης, ο οποίοι και ομολόγησαν το έγκλημάτά τους. Η μητέρα του ενός δράστη κατοικεί στην περιοχή και γνώριζε για την οικονομική κατάσταση των δύο γυναικών που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ο θάνατός των δύο άτυχων γυναικών προήλθε από ασφυξία, καθώς δέθηκαν και φιμώθηκαν ενώ προηγουμένως τις χτύπησαν άσχημα για να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή. Οι δύο από τρεις διέπαραξαν τα εγκλήματα ενώ ο τρίτος περίμενε έξω από το σπίτι των γυναικών. Οι τρεις δράστες, μετά το έγκλημά τους, διέφυγαν στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πριν ανακριθούν και στη συνέχεια οδηγηθούν στην Ξάνθη, όπου ομολόγησαν το έγκλημά τους.

Ο εντοπισμός τους προήλθε μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων στην ευρύτερη περιοχή, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές. Η δράση τους χαρακτηρίζεται επαγγελματική καθώς άφησαν ελάχιστα στοιχεία στο χώρο του εγκλήματος ενώ μέρος του ποσού που λήστεψαν βρέθηκε στο σπίτι τους, όπου έγινε έρευνα παρουσία εισαγγελέα. Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κατηγορία Εγκλήματος: Ανθρωποκτονία, Κλοπή/Ληστεία
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Ημερομηνία (Από - Εώς): Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013
  • Εξιχνιασμένο: Όχι
Διαβάστηκε 1770 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 17:55

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Πολυμέσα

<
blog comments powered by Disqus