Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 14:47

Εγκληματικότητα και Θρησκεία (η Κόλαση... σώζει)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ίσως τελικά δεν αρκεί μία πιο αποτελεσματική αστυνομία ή η άμβλυνση της οικονομικής κρίσης, αλλά χρειάζεται κι ένας μεγαλύτερος φόβος για τη μετά θάνατο ζωή, προκειμένου να μειωθεί η εγκληματικότητα.

Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να υπενθυμίσει τη ζωτική σημασία των θρησκευτικών πεποιθήσεων, καθώς, αφού ανέλυσε τα διεθνή δεδομένα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι κοινωνίες εκείνες που πιστεύουν περισσότερο στην Κόλαση, αντιμετωπίζουν λιγότερη εγκληματικότητα. Αντίθετα, σε όσες χώρες επικρατεί η πεποίθηση για τον Παράδεισο, η εγκληματικότητα είναι μεγαλύτερη.

Οι ψυχολόγοι επιβεβαίωσαν ότι η θρησκεία αποτελεί ανάχωμα κατά των ανήθικων συμπεριφορών και ειδικότερα η πίστη στην ύπαρξη της Κόλασης επιδρά σημαντικά στο επίπεδο της εγκληματικότητας σε μία χώρα ή περιοχή.

Σε όσες κοινωνίες η θρησκεία περιέχει μία κυρίαρχη τιμωρητική μεταθανάτια διάσταση -και οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν λίγο-πολύ σε αυτήν- εκεί η εγκληματική δραστηριότητα είναι μειωμένη. Αντίθετα, η εγκληματικότητα είναι αυξημένη εκεί όπου στις θρησκευτικές πεποιθήσεις επικρατεί η πίστη στον Παράδεισο και γενικότερα η υπερβατική φιλάνθρωπη διάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστηκε 1700 φορές

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus