Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 12:27

Τα παγκόσμια έσοδα από εγκλήματα ανέρχονται στο 3,6 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
 Επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, Yury Fedotov Επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, Yury Fedotov

Το έγκλημα δημιουργεί κατ 'εκτίμηση $ 2,1 τρισεκατομμύρια δολλάρια σε παγκόσμια ετήσια έσοδα - ή 3,6 τοις εκατό του ακαθάριστου παγκοσμίως εγχώριου προϊόντος - σύμφωνα με τον ΟΗΕ.


Ο Yury Fedotov, επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, είπε ότι το παραπάνω δείχνει οτι η εγκληματική επιχείρηση "είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, μία από τις 20 κορυφαίες οικονομίες".

Το ποσοστό αυτό υπολογίστηκε πρόσφατα για πρώτη φορά από το UNODC και την Παγκόσμια Τράπεζα, με βάση τα στοιχεία για το 2009, ο κ. Fedotov είπε.

Μιλώντας στην ημέρα των εγκαινίων της "μιας εβδομάδας-μακράς" συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη (CCPCJ), δήλωσε οτι η κατάσταση μπορεί να επιδεινώνεται ", αλλά για να το επιβεβαιώσω μου χρειάζονται περισσότερα δεδομένα».

Είπε ότι μέχρι και $ 40 δισ. δολλάρια χάνονται μέσω της διαφθοράς στις αναπτυσσόμενες χώρες κάθε χρόνο και τα παράνομα έσοδα από την εμπορία ανθρώπων (human trafficking) ανέρχονται σε 32 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Ο κ. Fedotov έκλεισε λέγοντας ότι το οργανωμένο έγκλημα, η παράνομη διακίνηση, η βία και η διαφθορά είναι «σημαντικά εμπόδια» για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, μία ομάδα των στόχων που έθεσε η διεθνής κοινότητα το 2000 για να προσπαθήσει να βελτιώσει την υγεία και τη μείωση της φτώχειας μεταξύ των φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου μέχρι το 2015.

Πηγή: Διαδικτυακή εφημερίδα "The Telegraph"

Διαβάστηκε 1330 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 12:37

Πολυμέσα

blog comments powered by Disqus